New Zealand - South island

13. July, 2008
Tak zacneme s juznym ostrovom. Po presune trajektom sa vyberame k mestu murchisons kde na druhy den zaciname rieckou Buller. Taka pohodka ww3 asi tak na 2 hodky. Po obede ideme pozret slavne Maruia Falls a po miernej obhliadke to vsetci naskaceme. Visd foto





Na druhy den sa presuvame dalej na zapad do Westportu Kde sme mali vytipovanu nejaku tu riecku. Ale vzhladom na nedostatok vody sme nuteni sa zase presuvat. Tentoraz nasa cetsa vedie na Juh k mestecku Hokitika. Tu sa chystame stravit neikolko dalsich dni. Na rozjazdenie si tu davame najtazsi he;itrip na West Coast – kokatahi
No ale podla Zajicovych slov to je v pohode takze mu verime. Na vodu sa ale vydavame v trosku okliestenej zostave. Ja (tomo), Palo, Zajic, Honza a Kevin – miestny borec. Caka nas 13 km ww 4+, 5 a 4 prenasania.Cele to nakoniec po takmer 9 hodinach zvladame v pohode ale sme docela zmordovani.





Vecer planujeme dalsi helitrip. Tentokrat smerujeme o udolie vedla na dolny Whitcomb. Tak ww 4 a dve 5 miesta. Tentokrat ideme na vodu vsetci. Na startovacie miesto vedie cesticka miernym offroadom kde zajic povedal ze ani Jeep to nema zadarmo. Tak teda sme trosku preskusali schopnosti nasich auticok.





PO nasom prichode hned priletea vrtulnik a postupne sa vyvazame hore na nastup





Riecka zacala peknym rozpadlovanim ktore na koniec preslo do tych vtipnejsich usekov
Ale nakoniec vsetci v pohode.





Dneska sa strtretavame s nasou druhou skupinou ktora sa bola seakajakovat na severe juzneho ostrova medzi tulenmi. Prichadzaju uplne spaleny ale s dobrymi zazitkami. Spolocne sa chystame dneska na oddychovy den a cakame kym zaprsi aby sme mohli ist na vodu bez vrtulnku.

Teraz par slov od tych spalenych : Rozhodli sme sa pre dvojdnovy seakayakovy trip so spanim v kempe a pozorovanim tulenov. Vsetko sa to odohravalo v narodnom parku Abel Tasman National park na severozapade juzneho ostrova. Vsetko sme stihli: aj spalit sa, aj tulene vidiet, aj sa na plazi troska povalat a samozrejme padlovat cez vlnky. Tulene sa najprv troska hanbili , ale potom sa priblizili a pozovali.







Tak to je zatial vsetko. Vzhladom na chabe moznosti pripojenia sa na internet sa nam nedari pisat clanky caste ale snad sa este nieco podari poslat. Tak zatim sa majte pekne. Pozdravuju: Tomo, Palo, Smolik, Zajic, Evina, Mirec, Honza, Karasek a turisti.