Talbachtage 2008

13. July, 2008
Tak tento vikedn sa nam okrem freestylovych pretekoch v Kadani konala aj ina vypecena akcoska a tou bol Talbachtage ktory sa kazdorocne kona ako protest proti planovanej priehrade. Akcia zacala v sobotu rano a hned po rpichode na miesto sme zistili ze je tam viac kajakarov ako sme cakali. Rakusania, Nemci, Poliaci, Cesi, Slovaci - vsetci tito si prisli vychutnat prijemnu atmosferu tejto akcie. Vzhladom na to ze dni pred tym prsalo Untertalbach mal vody skor viac ako menej co zarucovalo ze na vode bude sranda. Vstupna perej ktora si naposledy vyziadala nejake tie straty (vid clanok Hoch waser weekend ) vyzerala za tohoto i ked vyssieho stavu o nieco lepsie. Ale i tak nam tu Palo predvieol nadherny mystery move za ktory by ste sa na freestylovych pretekoch vobec nemuseli hanbit. Nasledovala pekna trojkombinacia ktora koncila asi 1.5 metra vysokym skokom.



Dalej nejaka ta zakrutka a nadherny vodopad kde sme pocas dna mali moznost sledovat nadherne boofy, ale aj pekne zapichovacky a nasledny deep-dive. Slajd za vodopadom tiez nebol na zahodenie a za tejto vyssej vody siel pekne rychlo a zkopca :)



Dalsie vtipne chvile nam priniesla zakruta pri mlyne. Tu si Palo zo Zajicom trosku zle odhadly svoje suradnice na vode a po tom ako zistili ze su moc v pravo mali co robit aby svoji poziciu upravili.



Posledne vypecene miesto bola kombinacia 3 slajdov kde sme si kazdy uzili poriadne zvezenia zkopca - no proste mala paradicka :).



Zvysok bolo uz len take pekne vypadlovanie. Po tom ako sme sa vystverali na breh a dostali karticky na tobmolu ktora nakoniec nebola sme usudili ze second run double fun a tak sme to nasmahli est raz. No a vecer? Ako to uz byva zvykom ten sa niesol v znameni piva rumu a party :)

Druhy den sme este zprasili Koppentraum kde si najviac z nas uzila Evina kedze ona tuto riecku nikdy pred tym este nesla a informacie o miestach co ju cakaju sme jej podavali postupne, teda lepsie povedane az po tom ako ich zisla - a vysledok? o to viac sa jej to potom lubilo:)

PS:Za fotecky tentoraz dakujeme Evine ktora ale fotia na Zajicovej masinke tak teda nakoniec asi obom.