Leto na Soči s AAC

16. September, 2008
Velkú časť leta som tento rok stravil v Slovinsku na nadhernej rieke Soča kde som pracoval ako raft guide. Popri praci sa mi skoro kazdy den podarilo dostat aj na kajak. Vecsinou som jazdil s Trnovo po Koziacky most. Na tomto useku sa nachadzaju pekne pereje a da sa ist skoro za kazdej vody len ked je moc malo vody tak je tam hrozne moc sifonov a ked je tam vela vody tak su tam obrovske valce. Obcas aj zaprsalo a potom sa dali jazdit aj ine rieky. Mne sa podarilo dostat len na Boku kde som si to spolu s Hehem vyslapal asi 1km nad cestny most a spalvili sme si to az po sutok so Socou. Obtiaznost rieky tu bola priblizne
WW 3-4 ale nad tymto usekom sa nachadzal super usek obtiaznosti asi WW5+ ale bohuzial bolo nanho malo vody (mali sme tu priblizne 12 kubikov). Inak Boka je nadherna riecka a pre adrenalinovych nadsencov odporucam tu hornu cast, je to fakt maseker (nemyslim ten vodopad!).
Jeden vikend ma velmi potesila Evina so Zajicom a Honzom Kolarom ktori si prisli na Socu trochu zapadlovat. Najlepsie na tom bolo ze este aj dobre naprsalo a tak som so Zajicom isiel katarakt asi za 50 kubikov co bolo oproti beznym 14 kubikov docela dost. Bolo to super, vecsina kamenov bola zaliatych a namiesto nich tu boli vlni a valce. Zobral som na vodu aj fotak ale v katarakte nebolo moc casu na fotenie lebo to bolo cele docela rychle ale tak aspon par fotiek.



Dalsim velkim highlitom bol ked odisli skoro vsetci rekreanti a tak ostal v kempe skoro len personal a konecne sme si mohli odychnut. A to bol cas na oslavu a tak sme si urobili paradnu grilovacku ktora pozvolna presla do velkej party



Bohuzial leto sa uz pomali konci a tak som sa uz aj aj musel vratit domov. Leto na Soci bolu super vela srandy, vpohode praca, dobre kajakovanie, velke party a super personal AAC.