1. WC augsburg

1. June, 2010
cez vikend 28-30 maja sa v nemeckom Augsburgu na olympiskom kanali konal prvy pretek svetoveho pohara vo freestyle. Kedze na miesto pretekov som dorazil az vo stvrtok vecer t.j. den pred zavodmi tak som bol asi jediny exot ktory netrenoval od pondelka. Waschmasina ako vsetci miestny spot prezyvaju je rychly docela silovy valec. este pred treningom ma vsetci strasili ze v nom nevydrzim dlho jazdit.



Piatok: k spotu prichadzam pred obedom a na moje pocudovanie nejazdi skoro nikto - dost nezvykle na takto velky pretek. Ked som na seba vzal hydro a s kajakom som pristal vo vracaku videl som ako tam sroti nejaku japonku a pochopil som ze teda asi to tu nemaju ludia zadarmo. mne sa ale valec celkom pacil a treningy (3 ktore som dal v piatok) som si naozaj uzival.



Sobota bola prvim zavodnym dnom. Uz rano bolo jasne ze organizatory budu mat mierny casovy sklz. Na plane boli kvalifikacie, muszke stvrtfinale a semifinlae vecsiny kategorii. V nedelu mali byt len finalove rozjazdy. Vzhladom na super organizaciu a casovy sklz sa takmer vsetky smeifinale posunuli na nedelu. Ale spet k pretekom. Zase raz sa potvrdilo ze ani mat natrenovane moc nepomaha. Skupina rozhodocov v podani - francuza ktory nic neuznava, nejakej rusky co videla kajak asi 2 krat a nemky ktora nevedela ako ma vyzerat opica poriadne zamotala vysledky a stvrtfinalove poradie vyzeralo naozaj divne. Po mnesom strajku a malom prevrate vedeneho kacov, conym, ninov sa ale bodovanie upravilo na ako tak prijatelnu hodnotu. Inac zavody prebiehali v poriadku



Kedze na nedelu okrem finale padli aj semfinale zacalo sa skoro asi o 7.30. Juniori, C1 a chlapi sa este museli pobyt o prvu 5. Najme v chalpoch sa boilo na co pozerat ale aj v C1 sa domaci markus Huml poriadne predviedol a kombom Back loop to MC nasty si zabezpecil iste finale. Vzhladom na to ze som skoncil 7 a to ze som sa domov vracal sam kedze evina odletela do USA tak po mojom vypadnuti som si aqkurat pozret ninu ktora zeny s prehladom vyhrala a ako bojovali chapi to fakt neviem. Ale snad a to niekedy niekde docitam.