Norway - update#2

16. July, 2010
Cafko tak po malej poauze sa ozyvame znovu. Po tunnel rune sme sa presunuli na mirku kde si davame este jeden rychli run. Dalej spime na brandsete odkial rano vyrazame na moneydrop. Zial trciace sutre signalizuju akutny neodtatok vody a tak ideme okuknut variantu “B” Jordalselvu. Aj tu je vody len aby sa nepovedalo ale skocit sa to da.



Po kratkej akcoske sa presuvame na smegdalselvu. Tu prespavame na nahornej plosine a volny cas vyuzivame na kratky fotoshooting.



Rano plny odohodlania vyrazame na rieku. Podla pala voda OK ale ja tak po 200 metroch davame z kanonu von na cestu. Dnes mame na plane este jednu vychutnavku ktora podla Olafa patri medzi MUST DO CLASSICS. A tak si to plny elanu sinieme na sogndalselvu. Radost nam nepokazia ani nasi cesky bratia ktory sa z rieky vracaju vymenit 2 zlomene padla
Riecka super hlavne jej 3-skok je vyborny.




Tu sa nam ale zacinaju rysovat aj nejake vydarene lajny - napriklad ta snorchlova stoji za zverejnenie



Po rieke sa nam opet o slovo hlasi nase afto. Po kratkej diagnostike nam je jasne ze mame rozpadnute zadne lozisku na kolese. Takze okrem riek zaciname opet riesit aj afto. Po prijazde na skajak – jednu z najlepsich norskych vln kde davame krfatku freestyle session nam je ale jasne ze lozisko musime vymenit.



A tak v servise v otte objdenavame lozisko. Medzitym sa este vydavame na dalsiu perlicku upper upper skierva. 1,5 hodinove slapanie si uzivame bez cunca ktory tam uz bol a tentokrat tam posiela nas.



Riecka docela v pohode vody bolo opet trosku menej ale dalo sa. No ale dolnu cast idem uz len ja s cuncom 11 stupnov snorchla a heheho odradilo naststie moj suchacik ma zachranil. Z palom sa teda vydavame na dolnu cast ktora je vlastne taky vecsi sifon katarakt na soci.
Po tejto rieke sa opet presuvam tentokrat smer sjoa.



Dalsi den nam pocasie vychadza uplne na jednotku. Tentokrat sadame na Jori. Slajdy a skoky si uzivame uplne najviac kedze konecne aj to pocasie nam do toho vychadza. Len hehe sa rozhoduje ist na bycikel kedze sa mu nepozdava voda.



Po jori davame trosku suchsiu storeulu a potom uz ladime formu na preteky ktore sa konaju dnes. Dalsi clanok nam vyda asi az po ceste spet tak nam zatial drzte palce a na zaver este par fotiek fotiek zo spominanej storeuly.