Norsko - final update

29. July, 2010
Sice sme sa z Norska vratili už pred týždňom, ale ešte sme toho vela postihali od posledného článku. Takže začneme kde sme naposledy skončili. Po Jori sa presuvame k Soji kde sa chceme zúčastniť Sjoa river festival. Tu sa v neoficialnom kempe stretavame aj s Evinou, Zajicom Honzom Kolarom a kopu dalsich čechov. Vďaka výdatným dažďom je hladina Soje velmi vysoká. Začíname s playranom kde sú obrovké vlny na ktorých dávame luksusné kickflipi a samozrejme sa bijeme o jedinu rodeovku ktoru máme. Teento úsek si dávame hneď niekoľjkokrát a potom sa vydávame aj ďalej po prúde na slalomku a na koniec nás čaká kaňom Amot. Zajíc tento kaňon nazval playrun pre creekovky. Miestami som mal pocit že mam namiesto creekovky nejaky squirtovy kajak. Napriek tomu sa nam Amot zapáčil natolko že nasledujúce dni sme nič iné nejazdili.
Kvoli velkej vode ale presunuli preteky z Amotu na slalomku. Soja festival sa zacal v sobotu s kvalifikáciou kde sa najviac darilo Tomovi ktorému sa podarilo ukážkovo chytit záverčný vracák a umiestnil sa na druhom mieste. Večšina také štastie s vracákom nemalo a mnohý ho nechytili vobec. V piatok bol na rade Store Ulla extreme race. Tu sa najviac darilo Zajicovi ktori s dvoma najrýchlejšími jazdami suverenne vyhral. Druhý bol Flemming Schmidt a tretí som bol ja. Hlavný pretek festivalu bol sobotnajší Sweet Rumble kajakcross. Trať bolo docela lahká ale zábavná. Najzaujímavejší bol záverečný vracák ktorý zakaždým zamiešal poradím. Od nás sa do finále prebojoval len Zajíc ktorí nakoniec aj vyhral tesne pred Tylerom Curtisom. V ženách vyhrala Lenka Borovičková pred favoritkou Mariann Seather a tak sa česi mohli tešiť z dvojitého trumfu.





Po pretekoch sa lúčime so zajícovcami aj s heheme a v trojici vyrážame dalej na sever na Raumu. Naštastie tu tolko nepršal a tak sme si mohli dopriat perličku zajazdu ktorou bola spodná Rauma. Po Raume davame ešte Ulvu ktorá nás moc nenadchla. Začína aj tu intenzívne pršať. Na druhý deň boli všetki rieky v okolí rozvodnené a tak nám neostalo nič iné ako pobalit sa a vyrazit na dlhú cestu domov. Po ceste sa ešte znova zastavujeme na Skjaku kde si super zafreestylujeme a potom už hurá do sauny na trajekte.