Šťastný nový rok zo Zelandu

30. December, 2011
Už je to sice mesiac čo sme sa neozvali ale zas moc sa tu toho neudialo. Po tom čo sme odišli z Bliss-sticku sme šli do Napieru trochu pracovať. Starvili sme tu skoro dva týždne no prácu sme tu moc nenašli teda pracovali sme iba par dni, tak sme sa vybrali speť do Rotoruy trochu pokajakovať na kaitune.



Pobrežie pri Napiery



Po par dňoch kajakovania sme pokračovali v hladani praci v taurange kde je vela kivi fariem, a teraz tam mala byť akurat sezona na pracu. Po prvych par dňoch sme si mysleli že ani tu nič nenajdeme keďže tu maju akurat nejaku brutalnu nakazu ktora im tu vyničila skoro všetky kivi. Ale nakoniec sa nam niečo podarilo zohnať. Samozrejme keď už sme mali začať pracovať začalo pršat a pršalo asi dva tyždňe takže sme zase nepracovali. Ale aspoň sme sa mohli zučastniť preteku Kaituna Christmas day, čo je skvor take stretnutie miestnych kajakarov, ale nakoniec to bol aj clekom zabavny pretek s disciplinami ako zjazd, downriver freestyle a freestyle. Asi najzabavnešia časť bola plavanie dole kaitunou na roznych nafukovačkach. Zistili sme ze novozelandania nevedia moc freestylovat keďže ich najlepší trik bol loop. Tak nakoniec som vyhral freestyle a Miro bol druhy, a zelandania boli z nas trochu prekvapeni. Darilo sa mi aj v zjazde kde som skoncil treti za Samom a Jamiem Suttonovcami.


Po preteku sa konečne zlepšilo aj počasie a tak sme konečne mohli isť pracovať, ale v tom sa nam pokazilo auto a tak sme dalšich par dni stravili v servise. Oprava bola sice dost draha ale aspoň sme boli radi že na Vianoce mame znova pojazdne auto. A tak sme si mohli v klude vychutnať vianočnu večeru v parčíku pri jazere Rotorua.



Po vianociach sme už boli zase nažhaveny do roboty ale v tom zase začalo pršať. A pršať ma ešten ďalších pár dní. A tentoray to neni len take mrholenie ale lejak ktori tu leje už tri dni vkuse. Včera sme si dali zase Kaitunu ale tentoraz za Open Gates – čo je stav keď sú vráta, cez ktore pušťaju vodu z jazera do rieky, naplno otvorene. Za tochto stavu sa tu už neraftuje ale o to viac si to užívajú kajakári. Pobede sme boli ešte s miestnakmi na nejakom malom potoku pri Taurankge. Ani neviem jak by som opisal tento potok, bol to jeden velky kontinualny slajd s množstvom skokov, niektore aj 7-8m vysoke. Bol to taky velky playpark pre creekovky a bol som z tejto riekz brutalne nadseny. Dnes som sa na nu tesil znova ale keďže furt prši všetko tu už ma brutalny nadstav takže sa už ani neda kajakovať. Tak ideme na Fish and chips.




Tak prajeme všetkým šťastný nový rok, plný zdravia a kajakových zážitkov!



Odkaz do Ekvadoru: Palino je tiez vyfeteny, a zuzicka este viac.