Hory a Mesto 2013, STREDA 10.4., 18:30, KINOSÁLA 3

7. April, 2013
EVINA LÁSKO & TOMO ANDRÁSSY (SK) DIVOKÁ VODA JUŽNEJ AMERIKY Splavovanie na kajakoch v odľahlých údoliach, hlbokých kaňonoch a na divokých riekach v srdci Patagónie, kam sa bežný človek nikdy nedostane.
Skupina kajakárov zo Slovenska a Čiech sa takmer každý rok v zime vydáva na opačný koniec sveta - do južnej Ameriky. Ekvádor, Čile a Argentína patria medzi tie najlepšie vodácke destinácie na svete. Svojou divokou vodou dokážu tieto rieky pripraviť rôzne extrémne situácie nielen na vode, ale aj mimo nej. Kajakári musia zdolávať vysoké vodopády, vodnaté rieky, ale i malé, no o to strmšie potoky, ktoré sa svojou obťažnosťou zaraďujú medzi tie najťažšie na svete. Odľahlé údolia, hlboké kaňony a divoké rieky v srdci Patagónie prešli s kamerou a fotoaparátom v kajaku a dokumentovali pritom miesta kam sa bežný človek nikdy nedostane.
Tomáš Andrássy a Evina Lásko Extrémni a freestyle kajakári. Posledných 10 rokov členmi Slovenskej reprezentácie vo freestyle a extrémnom zjazde. So svojimi kajakmi navštívili Ugandu, Nový Zéland, Kanadu, Kostariku, Ekvádor, Čile, Argentínu a prejazdili takisto takmer celú Európu. Okrem pretekania sa každý rok v zime vydávajú poznávať nové rieky do tých najodľahlejších kútov sveta.
Tešíme sa na Vás evina a tomo