Trnava X race

16. June, 2014

V sobotu 31.5.2014 sa konal prvý extrémny závod v Čechách. 

Registrácia začala už v piatok. Keďže však voda v piatok netiekla a nedalo sa trénovať, väčšina kajakárov si nechala príjazd na miesto až na piatok neskoro večer, alebo až na sobotu ráno.

My sa registrujeme už v piatok a dúfame, že nám otvoria kategóriu. No nakoniec ostávame iba dve a to veru na otvorenie nestačí. Podobne sú na tom aj kanoisti, ktorých je málo. A tak je len jedna kategória a to: K1 muži.

Od 9 hodiny do 10tej je možnosť jediného tréningu a potom už štart prvej disciplíny –šprintu. Mnohí sme sa zhodli na tom, že by sa to mohlo aj premenovať na zjazd vzhľadom na dĺžku trate. 

Žiaden dlhý oddych a hneď ďalšia disciplína- slalom. Dva nafukovanie vaky, dva banery a jedna bránka. To boli ciele, ktoré zvodník nemal minúť, inak by sa mu prirátalo 50 trestných sekúnd.

Na základe týchto dvoch disciplín sa potom prerozdeľovalo do poobedňajšieho kayak crossu.

Tu sa mi darí najviac. Darí sa mi postupovať, až zrazu už sedím opäť na štarte a ideme finále, kde je silné zastúpenie.  Do cieľa prichádzam 3. Som nadšená, lebo s mužmi som ešte nemala možnosť si pomerať sily a pôvodne som si myslela, že vypadnem v prvom kole. Myslím, že aj zopár chlapov som prekvapila:)

Avšak disciplíny sa nevyhlasujú samostatne a tak miesto na pódiu pre mňa nie je.  Celkové výsledky: 1. Mira Kodada, 2. Honza Kolár, 3. Viktor Legát, ktorí si okrem skvelého pocitu odnášajú aj price money . Ja sa celkovo umiestňujem na 22. mieste z 50 pretekárov. Keďže som v prvej polovici výsledkovej listiny som spokojná.

Zaujímavou vsuvkou po vyhlásení je povinnosť  všetkých(nechcených) plavcov vypiť pivko zo svojej neoprénovej botičky.  A veru bolo ich pomerne dosť.  Nasledovala bohatá tombola, kde hlavnou výhrou bol kajak od firmy ZET kayaks.

Neoddeliteľnou súčasťou skvelého víkendu je večierok sprevádzaný kapelami. No aby opička na chrbte moc nezlobila, tak na nedeľu je prichystaný pretek na nafukovačkách- lodiach Rio.  Išlo o Head to head pretek, kde na štart sa postavia tri lode a ktorá príde do cieľa prvá postupuje.

Organizátorom sa podaril skvelý víkend. Dokonca  mysleli ozaj na všetko: nezabudli objednať krásne počasie.  Celková organizácia a pripravenosť bola úplne na jedničku. Preto dúfam, že po tak úspešnom prvom roku, budú nasledovať aj ďalšie s ešte omnoho viac pretekármi a pretekárkami. A tí čo neboli, môžu poriadne ľutovať.

Ešte raz ďakujem celému teamu, ktorý pripravil skvelý pretek a krásny víkend.

Evina


Za foto ďakujem Hanke Bubníkovej a Davidovi Sodomkovi.

  • trnava x race 4
  • trnava x race kayak cross
  • trnava x race plavci
  • trnava x race 4
  • trnava x race 3