ECUADOR #1

8. January, 2015

Hola od rovniku

ludia priroda lesy fauna flora ale hlavne rieky nas zamestnavaju a nedovlia nam podavat castejsie spravy.

Quios

udolie rieky Quios je vysoko v horach a preto si prve dni zvykame na nadmorsku vysku a snazime sa s nou vyrovat. Avsak i při padlovani to pocitujeme a prve dni su castejsie zastavky vo vracaku ak sa da, lebo vody mame velmi vela a celodenny dazd moc nepomaha k tomu aby klesli.

Pritoky ako Rio Sardinas Grande maju tiez vody na rozdavanie. Preto aj kde si ich davame na rozpadlovanie nestihame sa divit aku maju silu. O to viac sme pripraveny na hlavny tok rieky Quios. Tu k rychlemu padlovanie patri aj rychle nadychy medzi obrovskymi vlnami a valcami a oci na stopkach, ktore su plne vody. Niekedy je lepsie nevidiet co nas caka:)

Pocasie sa nemeni, dazd neuticha, teplo neprichadza a tak sa presuvane do nizsie polozenej oblasti mesta Teny.

Tu je charakter riek o nieco iny. Vacsi spad a mensi objem. Vody v riekach je akurat. Uzivame si denne rieky jako rio Misahualli a jej mnoho usekov, rio Jondachi, rio Anzu...

lower missahualli

prensaka na lower mis

evina na lower mis

avsak mezabudame ani na „kulturny“ program: navsteva ZOO, vychadzka k navyssiemu vodopadu v Ekvadore, termalne kupele a nezabudame ani na navstevu miestnych barov a testovanie drinkov.

Silvester a Novy rok je tu na rovniku slaveny ozaj velkolepo. Vsetci a kde pisem vsetci naozaj tym myslim vsetkych - od malych batoliat az po starych rodicov -su vsetci v uliciach. Presne o polnoci k ohnostroju podpalia babky ktore reprezentuju vsetko zle v starom roku a tak ocakavaju ze ich to uz v novom nezastihne. Celu tuto paradu sprevadza hlasna hudba a cele město tancuje.

zajic na jondachi

Saleny vychodnar padluje ako o zivot

Prajeme aj my vsetko dobre do Noveho roku 2015!

Evina, Zajic, Tomino, Valeresko a Olda:)